2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Staffan de Mistura

31 cikk 1/4 oldal

Lavrov: Moszkva az ENSZ közreműködésére számít Szíria segélyezésében

Oroszország arra számít, hogy az ENSZ nem fogja átpolitizálni Szíria humanitárius segélyezését, s abban mindenféle előfeltételek, illetve „napi tragédiák” mesterséges felfújása nélkül működik majd közre – hangsúlyozta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön.

Mistura: sikerült előrelépni, de nem volt áttörés a genfi béketárgyalásokon

Sikerült előrelépni, de nem beszélhetünk áttörésről – így jellemezte a Genfben az ENSZ égisze alatt tartott szíriai béketárgyalások 7. fordulójának eredményét pénteken Staffan de Mistura, a világszervezet szíriai különmegbízottja, aki közölte azt is, hogy a következő fordulót szeptemberben tartják.

Aszad szerint az asztanai konferencia célja a tűzszünet

Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint a január 23-án Asztanában tartandó béketárgyalások célja, hogy megállapodjanak a tűzszünetről, illetve hogy lehetőséget adjanak a kormányellenes csoportoknak arra, hogy „megbékéljenek” a kormánnyal.

Moszkva szerint tízezrek menekülnek Aleppó keleti részéből

Folyamatosan menekülnek az emberek Aleppó keleti, még a felkelők kezén lévő részéből, amelyet körülzártak a kormányerők, az elmúlt két napban ötvenezren hagyták ott a városrészt – tudatta szombaton az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Mistura: megkezdődhetnek a közvetlen tárgyalások Szíriáról

Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja reméli, hogy „a következő hetekben” megkezdődnek a „közvetlen tárgyalások” a szíriai konfliktusban érintett felek között – mondta csütörtökön Genfben Mistura helyettese, Ramzy Ezzeldin Ramzy.

Kerry szerint nincs veszve a szíriai tűzszünet

Az amerikai külügyminiszter szerint nincs veszve az amerikai-orosz kezdeményezésre született szíriai tűzszünet. John Kerry amerikai külügyminiszter ezt kedden újságírók előtt New Yorkban jelentette ki.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.