2020. szeptember 18., péntek, Diána napja

Címke: srebrenica

11 cikk 1/2 oldal

Hős vagy háborús bűnös?

Ma születhet Hágában bírósági ítélet a számos szerb szemében máig a legnagyobb hősnek tartott Ratko Mladics volt tábornok perében.

Több ezren a srebrenicai békemenetben

Idén is több ezren vesznek részt a srebrenicai békemenetben, amely szombaton indult és várhatóan hétfő estére érkezik meg Srebrenicába,

Meghalt német börtönében a volt boszniai szerb katonai parancsnok

Elhunyt berlini börtönében Ljubisa Beara egykori magas rangú boszniai szerb katonai vezető, akit az 1992-1995-ös boszniai háború idején elkövetett háborús bűnök és emberiesség elleni bűncselekmények vádja – köztük a srebrenicai mészárlás – miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék.

Szerb nacionalizmustól tartanak a bosnyákok

Érdekes eredmény született vasárnap a Bosznia-Hercegovinában megrendezett helyhatósági választáson, hiszen Srebrenicában, az 1995-ös tömegmészárlás óta először, nem bosnyák, hanem szerb politikus kerülhet a város élére.

Szerb polgármestere lehet Srebrenicának

Nagy valószínűséggel elveszítik a bosnyák politikusok Srebrenicát, a boszniai háború legvéresebb helyszíneként ismert várost ezentúl szerb politikus vezetheti – derült ki a bosznia-hercegovinai helyhatósági választások előzetes eredményeiből, amelyeket a Nezavisne Novine című boszniai lap közölt internetes oldalán hétfőn.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.