2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: spanyol

82 cikk 1/9 oldal

A spanyol miniszterelnök Andalúzia stabilitása miatt aggódik

Andalúzia stabilitása és kormányozhatósága miatti aggodalmáról beszélt a helyi parlamenti választásokat követően a spanyol miniszterelnök kedden a Telecinco országos televíziócsatornának adott késő esti interjújában.

A spanyol és a német kormány fokozott együttműködést szorgalmaz Afrikával

Fokozott együttműködést szorgalmaz az afrikai országokkal a migrációs áramlás ellenőrzése érdekében Pedro Sánczeh spanyol kormányfő és Angela Merkel német kancellár, akik erről a dél-spanyolországi Sanlúcar de Barramedában szombaton tartott közös sajtótájékoztatójukon beszéltek.

Sánchez titokban egyeztetett Sorossal

„A tárgyalás mintegy fél óráig tartott. A találkozón két ismeretlen személy is részt vett, ők pénzügyi tanácsadók lehettek” – írta egy spanyol portál.

A déliek nagy napja lehet

Két győzelemmel matematikailag még kieshet, de látva az erőviszonyokat, Uruguay szerda este Szaúd-Arábia ellen bebiztosíthatja továbbjutását.

Az új spanyol kormány el fogja távolítani Franco földi maradványait

Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök hétfőn este megerősítette, kormánya el van szánva arra, hogy exhumálja és áthelyezi Francisco Franco tábornok, néhai spanyol diktátor földi maradványait a Madrid melletti Elesettek Völgyében lévő gigantikus mauzóleumból, amelyet a megbékélés és "a fasizmus elleni harc emlékhelyévé" akar változtatni.
82 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.