2021. augusztus 2., hétfő, Lehel napja

Címke: spanyol kormány

13 cikk 1/2 oldal

Puigdemont a katalán népszavazás kérdésében egyezkedne a spanyol kormánnyal

A Carles Puigdemont leváltott katalán elnök által létrehozott új politikai szervezet célja, hogy a spanyol központi kormánnyal tárgyalásos megállapodás jöjjön létre a katalán függetlenségi népszavazás kérdésében – mondta a Budapesti Gazdasági Egyetem tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A spanyol kormány feloszlatja a katalán kormányt

A kabinet döntött arról is, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg a katalán parlament döntését, amellyel elfogadta a független „Katalán Köztársaság” létrehozását célzó javaslatot.

Tusk: az EU továbbra is kizárólag a spanyol kormánnyal fog tárgyalni

Semmi nem változik az Európai Unió számára azzal, hogy a barcelonai parlament függetlenségi pártjai megszavazták az önálló „Katalán Köztársaság” létrehozását, az EU-nak Spanyolország marad az egyetlen tárgyalópartnere – hangsúlyozta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke pénteken a Twitteren.

Spanyol kormány: egy elhúzódó konfliktus ronthatja a 2018-as várható gazdasági növekedést

A spanyol kormány szerint az elhúzódó katalán konfliktus ronthatja a 2018-as várható gazdasági növekedést, és ha arra nem lesz hamarosan megoldás, csökkenteni fogják a korábbi 2,6 százalékos növekedési előrejelzésüket – erről a spanyol miniszterelnök-helyettes beszélt pénteken Madridban, a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón.

A katalán kormánynak tisztáznia kell, hogy kinyilvánította-e a függetlenséget

A spanyol kormány hivatalosan felszólítja a katalán kormányt: tisztázza, hogy kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét – jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök kormánya szerdai rendkívüli ülése után Madridban, melyen értékelték a katalán elnök keddi függetlenségi nyilatkozatát.

Alkotmányos válság Spanyolországban

A népszavazást azonban a spanyol kormány nem ismeri el, mert a referendumot az alkotmány rendelkezéseinek megsértésével, és az alkotmánybíróság tiltó határozata ellenére tartották meg.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.