2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert napja

Címke: SpaceX

21 cikk 1/3 oldal

Alagút önjáró elektromos autóknak

Az elektromos autóiról (Tesla) és magánűrvállalatáról (SpaceX) ismert Elon Musk néhány napja a városi közlekedést megreformáló különleges alagútját mutatta be.

Csalás miatt beperelték a Tesla alapítóját

Értékpapírpiaci csalás miatt keresetet nyújtott be Elon Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla vállalat vezetője ellen csütörtökön az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) .

Mi kering a fejünk fölött?

A múlt héten Donald Trump amerikai elnök aláírta azt a rendeletét, amely elrendeli a hadsereg önálló részeként az űrfegyvernem felállítását.

Teherűrhajót indított a SpaceX cég a Nemzetközi Űrállomásra

Az amerikai SpaceX cég a NASA űrkutatási hivatal megbízásából egy Falcon rakétával elindított hétfőn egy ellátmánnyal és berendezésekkel megrakott Dragon űrhajót a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), az űrhajó Föld körüli pályára állt, és várhatóan szerdán ér úti céljához - közölte a NASA.

Nagy ívű ígéret holdbázisra

Elon Musk szerint nincs szükség milliárdos rakétákra, állami programokra, a rakétákat magáncég is ki tudja fejleszteni, és gyorsan el is lehet indítani a kutatási programokat.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.