2023. október 2., hétfő, Petra napja

Címke: S&P

18 cikk 1/2 oldal

Terítéken a hitelminősítés

Ma ismét vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor’s nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege.

A magyar államadós-osztályzatot vizsgálja a Fitch Ratings

Ma vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Fitch Ratings, és ezzel befejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata. Londoni pénzügyi elemzők véleménye szerint a magyar gazdaság idei növekedése várhatóan meghaladja a Fitch által az előző felülvizsgálat idején előrejelzett ütemet, nem biztos azonban, hogy ez önmagában elégséges lesz a magyar osztályzat vagy a stabil osztályzati kilátás javításához.

Az S&P vizsgálja először a magyar államadós-osztályzatot idén

Február végétől veszik ismét napirendre Magyarország államadós-besorolásainak felülvizsgálatát a piacvezető nemzetközi hitelminősítők. Magyarország 2016-ban mindhárom globális hitelminősítőnél visszanyerte a befektetési ajánlású adósbesorolást.

Nagyot zuhant a hazai kockázati felár

Meredeken csökkent és idei eddigi mélypontjára esett keddre a magyar államadós-kockázat árazása a londoni piacon, miután a Standard & Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő múlt pénteken visszaemelte hazánkat a befektetésre ajánlott kategóriába.

Varga: a piac már évekkel ezelőtt felminősítette az országot

Az elmúlt évek kiemelkedő teljesítménye után már a hitelminősítők számára is kényelmetlen lett volna nem elismerni a magyar gazdaság, a magyar emberek munkájának eredményeit – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjúban, amely a gazdasági napilap hétfői számában jelent meg.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.