2022. június 29., szerda, Péter, Pál napja

Címke: sortűz

16 cikk 1/2 oldal

Visszaforgatják az idő kerekét

Keresetet nyújtott be egy szövetségi bíróságnak négy halálraítélt az amerikai Tennessee államban, hogy sortűzzel végezzék ki őket.

Súlyosan ellentmondásos ítéletek

Göncz Árpád egy nyilatkozatában a hajdani karhatalmistákra utalva azt mondta: nem helyes dolog szegény öreg embereket vádlottként ennyi idő után bíróság elé állítani.

Virágok a Gyász téren

Dudás, akárcsak cimborái, a rendszerváltás utáni sortűzpereket is megúszta, haja szála sem görbült. Mosolygós ábrázattal, kiemelt nyugdíjjal, ágyban, párnák közt távozott.

Gyásznapi megemlékezést tartottak Salgótarjánban

Gyásznapi megemlékezést tartottak csütörtökön Salgótarjánban, az 1956. december 8-án eldördült sortűz hatvanadik évfordulóján. A sortűz helyszínén, a December 8. téren rendezett koszorúzási ünnepségen felsorolták a 46 halálos áldozat nevét, életkorát és foglalkozását.

A sortűz nem válogat

December 8-tól vetítik Matúz Gábor Nincs kegyelem című alkotását, mely az 1956-os salgótarjáni vérfürdőről szól és hiánypótló alkotásnak számít.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.