2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Sorin Grindeanu

31 cikk 1/4 oldal

Számít az RMDSZ-re az új román kormány

Az RMDSZ támogatása nélkül törékennyé válna a bukaresti balliberális parlamenti többség, így az új román miniszterelnöknek is figyelnie kell a magyar felvetésekre.

Az RMDSZ szerint nem adottak a körülmények a kormányra lépéshez

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új elemeket vinne be a bukaresti szociálliberális koalícióval kötött parlamenti együttműködési megállapodásába, a kormányzati szerepvállalásra azonban nem adottak a körülményeket – tájékoztatta a Maszol.ro kolozsvári hírportált vasárnap Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Politológus: Európában példátlan a román belpolitikai helyzet

Európában még nem volt példa a Romániában kialakult helyzetre, arra, hogy egy hatalmon lévő kormány a saját miniszterelnökét bizalmatlansági indítvánnyal próbálja megbuktatni – mondta a Nemzetpolitikai Kutatóintézet politológusa hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A román miniszterelnök Pontát nevezte ki kormánya főtitkárának

A szociálliberális koalíció politikai támogatásától megfosztott, de posztjáról távozni nem hajlandó Sorin Grindeanu román miniszterelnök Victor Ponta volt kormányfőt nevezte ki a román kormány miniszteri rangú főtitkárának pénteken.

Harakiri felé tart a román szocdem belharc

A román kabinet tagjainak túlnyomó része lemondott tegnap, Sorin Grindeanu miniszterelnök viszont nem tette meg ezt a szívességet Liviu Dragnea pártelnöknek.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.