2022. január 25., kedd, Pál napja

Címke: Sobotka

22 cikk 1/3 oldal

Cseh kormány: Csehország maradjon az EU magjában

Csehországnak a jövőben meg kellene erősíteni pozícióit az Európai Unió magjában – ezt üzeni utódjának a Bohuslav Sobotka vezette cseh koalíciós kormány, amelynek az októberi képviselőházi választások után lejár a mandátuma.

Szlovéniában idén nőtt a migránsok száma

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter elrendelte szerdán az osztrák határellenőrzés megerősítését a keleti és a déli határszakaszon.

Sobotka: Az együttműködő Európa a legjobb biztosíték

Az együttműködő Európa a legjobb biztosíték arra, hogy a múlt háborús és totalitárius szörnyűségei már ne ismétlődhessenek meg – jelentette ki Bohuslav Sobotka miniszterelnök vasárnap a nyugat-csehországi Terezínben a második világháborús náci terror áldozatairól szóló megemlékezésen.

Zeman szerint csak Sobotkának kellene távoznia a cseh kormányból

A jelenlegi hárompárti cseh koalíciós kormánynak az októberre kiírt képviselőházi választásokig hivatalában kellene maradnia. Az egyetlen, akinek távoznia kellene a kormányból, az Bohuslav Sobotka miniszterelnök – jelentette ki Milos Zeman cseh államfő abban az interjúban, amelyet csütörtökön késő este sugárzott a TV Barrandov nevű kereskedelmi csatorna.

A négy miniszterelnök közös nyilatkozatot adott ki

Az Európai Unió egységének megőrzését kulcsfontosságúnak nevezik a visegrádi országcsoport (V4) kormányfői abban a közös nyilatkozatban, amelyet csütörtökön fogadtak el – közölte Beata Szydlo lengyel miniszterelnök Varsóban a V4-ek csúcstalálkozója után megtartott sajtókonferencián.

Szakértők bírálják a bűnelkövetők megfigyelésére vonatkozó javaslatot

Egyes szakértők bírálták Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszternek azt a javaslatát, hogy a terrorizmus elleni harcban magáncélú és az autópályákon használt kamerák által rögzített videofelvételek is felhasználhatók legyenek a büntetőeljárás során – jelentette az Ö1 osztrák közszolgálati rádió csütörtökön.

Ausztriában nincs terrorveszély, de fokozott a rendőri jelenlét

Ausztriában nincs konkrét jele tervezett terrorcselekményeknek, a tartományi rendőrségek azonban a közterületeken megerősítették a rendőri jelenlétet – közölte Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter kedden az Ö1 közszolgálati rádióban.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.