2019. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: sivatag

11 cikk 1/2 oldal

Több mint 400 migránsra bukkantak a sivatagban

Több mint 400 migránst mentettek meg két nap alatt a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) munkatársai Niger északi részén, az Algériával határos sivatagos térségben – közölte az IOM szerdán.

Kínáról szavaznak a mongol választásokon

A gazdasági helyzetet tekintve a vetélkedésből Kína jött ki győztesen, az orosz befolyás csak a cirill ábécében látható, a gazdaságban Kína szinte egyeduralkodó.

Szigorúbb ellenőrzés a sivatag mélyén

A bevándorlás megállítása mellett a nyugat-szaharai lázadókat is gyengítenék a határellenőrzés szigorításával. Félő, hogy kiújulhatnak a harcok a vitatott hovatartozású régióban.

Naphőerőmű a sivatagban

Az izraeli Negev-sivatagban épül a világ legmagasabb tornyos naphőerőműve, amely 55 ezer darab, egymillió négyzetméternyi összfelületű napenergiából állít majd elő elektromos áramot.

Szalayék kiválóan szerepelnek az Africa Race terepversenyen

A hatodik helyen zárta a szombati ötödik szakaszt, összesítésben pedig már a nyolcadik helyen áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi terepraliversenyen.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.