2020. május 29., péntek, Magdolna napja

Címke: Sissi

10 cikk 1/1 oldal

Világlátott csipkelegyező

A Sissihez kötődő, több ezer kilométert megtett tárgyak közül tegnap néhányat bemutattak a sajtó képviselőinek.

Milliók tekintették meg a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítását Kínában

Több mint 2,7 millióan tekintették meg Kínában a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Sissi és Magyarország – A magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című kiállítását, amely négy nagyvárosban három-három hónapig volt látható.

Sissi lila szíve az Anna-bálon

Július 21-én Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel hangulatos kertjében rendezik meg a 193. Anna-bált. A patinás rendezvényt ezúttal is az Anna-fesztivál eseményei előzik meg.

Európa legszebb császár-királynéjának halála megrendítette a világot

Száznyolcvan éve, 1837. december 24-én született Münchenben Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia bajor hercegnő, későbbi osztrák császárné és magyar királyné, akit Sissi (Sisi) néven ismer az utókor. Egyéniségének és a magyarok iránt érzett szeretetének köszönhetően máig az egyik legnépszerűbb történelmi személy Magyarországon. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

A gödöllői Sirály

Erzsébet királyné születésének száznyolcvanadik és a Monarchia létrejöttének százötvenedik évfordulóját ünnepeljük idén.

Ferenc József- és Sisi-kiállítás nyílt a Mátyás-templomban

Ferenc József és felesége, Erzsébet koronázásának 150. évfordulója alkalmából nyílt a koronázási ceremóniát és a királyné életét bemutató kiállítás a budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templomban pénteken.

A gödöllői kastély húsz éve

Annyi történelmi hányattatás után 1996 augusztusában nyitotta meg újra kapuit a nagyközönség előtt a gödöllői királyi kastély.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.