2023. április 1., szombat, Hugó napja

Címke: sír

11 cikk 1/2 oldal

Virág a hanton

Akinek a hantjánál majd letesszük a virágot, biztosan ránk mosolyodik, belőlünk meg elősimul az a legeslegszebb pillanat, amit ő ránk hagyott.

Egyre népszerűbb az alternatív temetkezés

Bár évszázadokig földbe ásott koporsókban helyezték örök nyugalomra szeretteiket a magyarok, ma már – anyagi vagy érzelmi megfontolásból – sokan más módszerek mellett döntenek.

Beleszaladt a forradalomba

Ma, kivégzésük évfordulóján biztosan sok virág kerül Nagy Imréék kopjafái alá a 301-es parcellánál. 1989 óta a nemzeti megbékélés napja június tizenhatodika.

Folytatódik Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának feltárása

Megkezdték a héten az I. Szulejmán török szultán síremléke (türbéje) melletti, feltehetően egy dzsámi és egy derviskolostor romjainak teljes feltárását magyar és török tudósok Szigetvár mellett – közölte kedden az MTI-vel Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kelet-Mediterrán és Balkán Tudományok Központjának igazgatója.

Nofertiti sírja – „valami van a falak mögött”

A legújabb radarvizsgálatok első eredményei szerint 90 százalék, hogy valami van Tutanhamon sírjának falai mögött – jelentette be szombaton Mamdúh ed-Damáti egyiptomi műemlékvédelmi miniszter Luxorban.

Megkezdték a radarvizsgálatokat Tutanhamon sírjában

Luxorban csütörtökön hozzáláttak azokhoz a radarvizsgálatokhoz, amelyek Nicholas Reeves brit régész reményei szerint megerősítik azon elméletét, amely szerint Nofertiti egyiptomi királyné Tutanhamon sírjának egyik fala mögött nyugszik. Az Arizonai Egyetem kutatója legújabb tanulmányában azt is felveti, hogy Tutanhamon halotti maszkja eredetileg Nofertitinek készült.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.