2023. április 1., szombat, Hugó napja

Címke: siíta

28 cikk 1/3 oldal

Öngyilkos merénylő robbantott egy síita szentély közelében Pakisztánban

Legalább 20 ember, köztük öt gyerek és egy nő meghalt és 25-en megsebesültek csütörtökön egy öngyilkos merénylő támadásában a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán Dzshal Magszi nevű városában egy hívőkkel teli síita szentélynél – közölte a helyi rendőrség.

Egy kabuli síita mecsetnél robbantott az Iszlám Állam

Legalább húsz ember életét vesztette, ötvenen pedig megsebesültek pénteken Kabulban egy síita mecset elleni merényletben – jelentették helyi egészségügyi tisztségviselők. A támadás elkövetőjeként időközben az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett a szócsövének számító Aamák hírügynökségen keresztül.

Ismét háborúval fenyegeti egymást Irán és Szaúd-Arábia

Gyakorlatilag teljes megsemmisüléssel fenyegette meg Hoszein Dehgán iráni védelmi miniszter hétfőn Szaúd-Arábiát, válaszul arra, hogy a szaúdi helyettes trónörökös a múlt héten arról beszélt, Rijád nem fogja megvárni, míg megtámadják, hanem arra fog törekedni, hogy ne Szaúd-Arábiában, hanem Iránban legyen harc.

Bosszút esküdött az ISIS

Legalább 21 halálos áldozatot szedett egy öngyilkos merénylet vasárnap az iraki fővárosban az újabb adatok szerint, és több mint harmincan megsebesültek.

Kormányválság Irakban

Lemondott az iraki kormány hat minisztere, köztük az olajipari és a belügyminiszter. Haider al-Abádi miniszterelnök mindnyájuk lemondását elfogadta – közölte honlapján a kormányfői hivatal kedden.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.