2021. augusztus 2., hétfő, Lehel napja

Címke: sierra leone

9 cikk 1/1 oldal

Százakat keresnek a halálos sárlavinák alatt

A múlt héti földcsuszamlás közel ezer embert temetett maga alá Sierra Leo­nében. Az áldozatok közül legalább hatszáz embert eltűntként tartanak számon.

Legkevesebb 310 ember meghalt egy földcsuszamlásban Sierra Leonében

Legkevesebb 310 ember meghalt a heves esőzések okozta földcsuszamlásban hétfőn a nyugat-afrikai Sierra Leone fővárosától, Freetowntól délre található Regent hegyvidéki városában – közölte Patrick Massaquoi, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) egyik helyi szóvivője.

Hétszáz karátos nyersgyémántot talált egy pap

Hétszáz karátos nyersgyémántra bukkant egy katolikus pap Sierra Leonéban. A drágakövet, amely egyike a valaha talált 20 legnagyobb gyémántnak, az afrikai ország központi bankjában őrzik.

Merényletet tervező dzsihadistát tartóztattak le

Letartóztattak egy Sierra Leone-i születésű amerikai állampolgárt a Washingtontól mintegy ötven kilométernyire eső Sterling városában azzal a gyanúval, hogy támogatta az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet és merényletet tervezett az Egyesült Államokban.

Sierra Leonéban újra felütötte fejét az Ebola

Újabb holttestben azonosították az ebolavírust Sierra Leonéban – jelentették hírügynökségek a helyi ebolaközpont szóvivőjének csütörtök esti közlése alapján.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.