2024. július 25., csütörtök, Jakab, Kristóf napja

Címke: sertéshús

35 cikk 1/4 oldal

Veszélybe került a magyar húsexport a sertéspestis miatt

A Heves megyében egy vaddisznó tetemében kimutatott afrikai sertéspestis (AFP) miatt Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket - írta csütörtöki lapszámában a Világgazdaság.

Megugrott a sertéshús kivitele

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet jelentése szerint az év első két hónapjában 19 százalékkal több sertéshús és 42 százalékkal több élő sertés hagyta el az országot.

Minisztérium: Oroszország jogtalanul tiltotta ki az EU-s sertéshúst

Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst, az orosz sertés-behozatali tilalom nem az idevonatkozó nemzetközi jogszabályokon alapult a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) megállapítása szerint – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

Folytatódik a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyes termékek népszerűsítése

Folytatódik a „Kiváló Minőségű Sertéshús” (KMS) védjeggyel ellátott termékek népszerűsítése, április 20-tól 22-ig és április 27-től 29-ig újabb termékkóstoltató kampányban hívják fel a figyelmet a minőségi magyar sertéshúsra – közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. szerdán az MTI-vel.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.