2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: Semmelweis

9 cikk 1/1 oldal

A világ négyszáz legjobb orvosegyeteme között van a Semmelweis

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriában a világ négyszáz legjobb egyeteme között szerepel a Semmelweis Egyetem (SE) a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) 2019-es nemzetközi képzésterületi rangsorában – közölte az SE kedden az MTI-vel.

Lélekanatómia, katarzissal

Világszerte ismerik Semmelweis Ignác különleges, korát megelőző tudományos felfedezését, amellyel az anyák megmentőjévé vált, majd karrierjének és életének tragikus végét is.

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek

Az egészségügyben már megtörtént, illetve rövidesen induló fejlesztések jelentőségét hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere az egészségügyi dolgozók legjelentősebb ünnepe, a Semmelweis-nap alkalmából rendezett központi ünnepségen.

Semmelweisnek világszerte kultusza van

Könyveket, darabokat írtak róla, emellett az orvostörténelem tíz legnagyobb orvosa között tartják számon – mondta a Semmelweis Egyetem (SE) rektora.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.