2022. január 25., kedd, Pál napja

Címke: segélyek

9 cikk 1/1 oldal

Százezrek váltak menekültté

A fegyveres konfliktusok és a természeti csapások miatt százezrek voltak kénytelenek elhagyni otthonukat Afganisztánban; sokan gyermekük kiházasításával próbálnak segíteni ínségükön.

Terroristákhoz juthattak a Szíriába küldött humanitárius segélyek

Terroristákhoz kerülhettek a Szíriának szánt humanitárius segélyek és támogatások Európából, mivel olyan módon jutottak el a háborús övezetbe, amely a nyomon követést egy idő után már nem tette lehetővé – mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

ENSZ: súlyos éhínség fenyeget Nigériában a Boko Haram miatt

Nigériában idén várhatóan mintegy 11 millió ember súlyos élelmiszerhiányban fog szenvedni, köztük több mint 120 ezer embert „katasztrofális” éhínség fenyeget majd a Boko Haram iszlamista terrorszervezet miatt – figyelmeztetett az ENSZ szerdán kiadott jelentésében.

UNICEF: nyolcvanezer gyerek fog éhen halni Nigériában

Csaknem félmillió gyerek néz szembe éhínséggel Nigéria északkeleti részén, és közülük 80 ezren éhen is fognak halni, ha nem kapnak segítséget – figyelmeztetett kedden az ENSZ Gyermek Gyorssegélyalapja, az UNICEF.

Lavrov és Kerry a tűzszünet megerősítéséről tárgyalt

A közös erőfeszítéssel elért szíriai tűzszünet fenntartásáról és megerősítéséről, a humanitárius segélynek a körülzárt területek lakosságához való eljuttatásáról és a stabil politikai folyamat létrehozásáról tárgyalt Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter – közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.