2019. április 23., kedd, Béla napja

Címke: segély

70 cikk 1/7 oldal

Segélykonferenciát szervez Washingtonban a venezuelai ellenzék

Nicolás Maduro venezuelai ellenzékének képviselői segélykonferenciát szerveznek Washingtonban – jelentette be hétfőn Carlos Vecchio, az Egyesült Államok által is ideiglenes elnökként elismert Juan Guaidó washingtoni képviselője.

ENSZ: a szomáliai lakosság harmada szorul segítségre 2019-ben

Több mint 4 millió ember, a szomáliai lakosság harmada fog humanitárius segítségnyújtásra és védelemre szorulni 2019-ben – közölte csütörtökön becslését az ENSZ. Bár e számadat az előző évihez képest kedvezőbb, a világszervezet szerint „nem ad okot önelégültségre”.

Az ENSZ humanitárius konvojt küldött Jordániából Szíriába

Az ENSZ ismét tudott humanitárius konvojt indítani a három évvel ezelőtt lezárt, majd október közepén újranyitott Dzsaber-Nasszíb határátkelőn keresztül Jordániából Szíriába – közölte a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatala (OCHA).

Némettudáshoz kötik az osztrák segélyt

Mintegy 300 ezer főt érinthet Ausztriában a szociális segélyek szigorítása, ami főleg a németül nem jól tudó nagycsaládosoknak lesz hátrányos.

Vádat emeltek az első „gyümölcsterrorista”, egy ötvenéves ausztrál nő ellen

Bíróság elé állítanak Ausztráliában egy ötvenéves nőt, miután a rendőrség hétfőn megvádolta azzal, hogy tűket szúrt a boltokban eladásra szánt eperbe; a „gyümölcsterrorizmusként” elhíresült esetek nagy riadalmat keltettek, és jelentős károkat okoztak az ausztrál gyümölcstermesztő ágazatnak.

Vöröskereszt: a katasztrófák sokmillió áldozatához nem jut el a segély

A katasztrófáknak minden évben sokmillió olyan áldozata van, akikhez nem jut el a rendelkezésre álló segély pusztán amiatt, hogy nincs megfelelően megoldva a célba juttatás – állapítja meg a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) a katasztrófákról szerdán Genfben kiadott éves jelentésében.
70 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.