2023. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Címke: Scolar Kiadó

12 cikk 1/2 oldal

Fellángolások

Temesi Ferenc az a prózaíró, aki úgy tud rákérdezni valamilyen emberi viszonylatra, hogy felmutassa általa az örök emberi sajátosságok megélésének módozatait.

Beat és szabad szerelem

Fejezzük ki utóbb elismerésünket az MSZMP agitációs és propagandagépezet munkatársainak, hiszen a válságkezelés eredményes volt.

Konszolidáltabban csússzál, Albán!

Maros András groteszk humora a legmagasabb minőséget képviseli: nem mond ki, csak sejtet, nem rág szájba, hanem szédítően széles teret enged az olvasó megfejtésének és az ebből táplálkozó örömnek.

A gonosz nagyi és a családbarát befejezés

Nagyon fura érzés újraolvasni Roald Dahl könyveit. Folyton az a benyomásom van, hogy valami nagyon nagy baja volt a bácsinak az idős hölgyekkel, különös tekintettel a boszorkányokra.

Humor a családi komfortzónán kívül

Maros András neve garancia az önfeledt, visítva kacagó szórakozásra és a súlyos, akár szociológiai igényességű mélyszántásra, ami a magyar rögvalóság.

Visszafogott szerelem

Milyen az igazi kamaszregény? Egy láthatatlan felnőtté avatási rítus, sok humorral, lehetőleg abszurddal és groteszkkel.

Ordítás, simogatás

Növényi Norbert nemrég megjelent önéletrajzi könyvében nemcsak a sikereiről, hanem a kudarcairól is őszintén beszél.

Hajban a baj és az erő

Sofi Oksanen finn írónő műveinek középpontjában jellemzően női sorsok állnak, szereplői pedig általában ki vannak téve az elnyomás különböző formáinak.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.