2020. november 27., péntek, Virgil napja

Címke: schengeni övezet

27 cikk 1/3 oldal

A belga kormányfő arroganciája

A jogállamiság elvével frontálisan ellentétes, hogy egyes politikusok és országok önkényesen felmentést kapjanak bizonyos szabályok betartása alól.

Az EP a schengeni övezet kiterjesztését sürgeti Bulgáriára és Romániára

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott, nem jogalkotási állásfoglalásában arra kérte fel az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanácsot, hogy mihamarabb hozzon pozitív döntést Bulgária és Románia schengeni övezeti tagságáról.

Felelősségtologatás zászlócserével

Gibraltár nem kíván befogadni senkit, viszont mint adózási szempontból kedvező tengeri hatalom, számos hajó szeli a világtengereket gibraltári lobogó alatt.

Megszűnik a schengeni övezet?

Ha nincsenek határok Schengenen belül, akkor nem lehet feltartóztatni az embereket, ha mégis megteszik ezt, akkor bizonyos szempontból megszűnik a határok átjárhatóságának az elve.

Orbán Viktor: Schengent meg kell védeni

Az európai intézményektől azt várják, hogy megvédjék az unió már meglévő eredményei – mondta a miniszterelnök pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Meg kell védeni a külső határokat is a túléléshez

Megkezdődött a nemzeti konzultáció leveleinek postai kiszállítása, a kérdéseket elsőként Budapesten kapják meg a választók, a vidéki kiszállítás október második hetében indul.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.