2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Schengen

184 cikk 1/19 oldal

A belga kormányfő arroganciája

A jogállamiság elvével frontálisan ellentétes, hogy egyes politikusok és országok önkényesen felmentést kapjanak bizonyos szabályok betartása alól.

Kitiltották a schengeni övezetből Oszama bin Laden egykori testőrét

Kitiltották a belső határellenőrzés nélküli európai térségéből, a schengeni övezetből az al-Kaida iszlamista terorrszervezet néhai vezetője, Oszama bin Laden egyik állítólagos testőrét, akit júliusban kitoloncoltak Németországból – közölte hétfőn a bochumi városvezetés szóvivője.

Olasz sajtó: Schengen az olasz-francia határon ért véget

Az olasz sajtó szerint a migráció miatti francia-olasz kormányvita a két ország közti határon érezhető leginkább, miközben az Ausztria bejelentette határvédelmi erősítés a Németországból kiutasított illegális bevándorlók mozgását nehezítené csak meg.

Szakértő: a schengeni rendszer is veszélybe kerülhet

Molnár Anna Olaszország-szakértő szerint a schengeni rendszert is veszélyeztetheti, ha az országok nem fogadják vissza azokat a menekülteket, akik korábban náluk nyújtották be a menedékkérelmet.
184 cikk 1/19 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.