2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: Saul fia

75 cikk 1/8 oldal

Saul gyermekei néven indult emlékprogram

A holokauszt magyarországi gyermekáldozatait felkutató programot indítanak a Saul fia című Oscar-díjas film alkotói és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár.

Régi idők mozija

A gondosan és logikusan szerkesztett kötetben a magyar filmgyártás korszakai kronologikus sorrendben követik egymást a némafilmtől egészen a Saul fia Oscar-díjáig.

Auschwitz-paradoxon

Rudolf Höss visszaemlékezése, amelyet krakkói fogsága alatt, a tárgyalására, majd 1947-ben végrehajtott kivégzésére várva vetett papírra, 1951-ben jelent meg először lengyelül.

Újabb díjat nyert a Saul fia

A Saul fia című film nyerte a legjobb külföldi alkotásnak járó díjat a román filmes szakma legrangosabb díjkiosztó gáláján.

A Saul fiát díjazták a lengyel filmkritikusok

A Lengyel Filmművészek Szövetségének (SFP) filmkritikusi szakosztálya a legjobb külföldi film kategóriában az Arany Filmszalagok (Zlote Tasmy) elnevezésű elismerés különdíját ítélték oda Nemes Jeles László Saul fia című alkotásának – közölte az MTI-vel csütörtökön Barbara Hollender lengyel filmkritikus.

A Saul fiát díjazta a Svéd Filmintézet

Először nyert magyar alkotás a svéd nemzeti filmdíjak átadóján: idén a Saul fiának ítélték oda a legjobb külföldi film díját – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Mit (nem) láttunk idén?

Mielőtt belevetnénk magunkat 2017-be és a jövőre tervezett filmek záporozó előzeteseibe, tekintsünk vissza egy kicsit még 2016-ra.
75 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.