2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: sárga mellényesek

15 cikk 1/2 oldal

Népszavazást tervez Emmanuel Macron

A párizsi „sérültek nagy menete” élén vonulók egyik szeme le volt ragasztva, köztük a mozgalom egyik vezetője, Jérome Rodriguesé is, aki múlt szombaton sérült meg egy rendőri oszlatáskor.

Célt értek a sárga mellényesek Franciaországban

Emmanuel Macron francia elnök kész a lakosság követeléseinek megfelelő, mélyreható átalakításokra – közölte pénteken Benjamin Griveaux kormányszóvivő. A francia államfő ezt az idei év első kabinetülésén közölte, utalva a sárgamellényesek tüntetéssorozatára egyebek között a megélhetési feltételek javításáért.

Játékterek

Alain de Benoist francia filozófus a közelmúltban Budapesten járt, a Terror Háza Múzeum Új világrend született című történelmi konferenciájának volt az egyik felszólalója.

A francia rendőrök pohara is betelt

A rendfenntartókat – akiket öngyilkossági hullám is tizedel – az elmúlt hetekben különösen megterhelték a sárga mellényesek tiltakozásai és a strasbourgi terrortámadás is.

Tovább mozgósítanak a sárga mellényesek

Mennyire osztják meg a sárga mellényeseket és csillapítják le az elmúlt hetek tiltakozáshullámát Macron elnök hétfői engedményei? – ez ma a francia politika fő kérdése.

Cohn-Bendit megijedt

A ’68-as lázadások egykori ikonikus arca, aki mára zöldpárti aktivista-politikussá alakult át egy 1933-1968-2018 háromszögben értékelte az eseményeket.

Nem csillapodik a francia népharag

Az eddigi legnagyobb országos megmozdulásra készülnek Franciaországban, az utcára vonulókat pedig nem ideológia, hanem a kormányellenesség és a „jobb megélhetésért” való küzdelem tartja össze.

Zakók után mellény

Sárga láthatósági mellényben feszít az MSZP Facebook-oldalán a baloldal három kiválósága, Ujhelyi István, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely.

Enged a tüntetőknek Párizs

Édouard Philippe francia kormányfő hivatalosan is bejelentette az üzemanyag-adó befagyasztását, eleget téve ezzel a sárgamellényes-mozgalom legfőbb követelésének.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.