2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: Sára Sándor

12 cikk 1/2 oldal

Lengyelországban mutatják be Sára Sándor 80 huszár című filmjét

Az 1848/49-es magyar szabadságharc 170. évfordulójához kapcsolódva hétfőn Lengyelország "legmagyarabb városában", Tarnówban díszvetítésen mutatják be Sára Sándor, a nemzet művésze 40 évvel ezelőtt készült és nemrég digitálisan felújított emblematikus filmjét, a 80 huszárt.

Átvette a Kossuth Nagydíjat Sára Sándor

Sára Sándornak a magas rangú állami kitüntetést az operatőri és rendezői pályája elismeréseként Áder János köztársasági elnök adta át.

A dokumentumfilm a társadalom lelkiismerete

A Sára Sándor kezdeményezésére elindított és nagy sikerű, technikai okokból egy időre abbamaradt 100 magyar dokumentumfilm (1936–2013) sorozat folytatása várható szep­tember 4-től.

Elbeszélt múlt

Ötvenhat emléke nem több s nem is kevesebb, mint 1848–49-é – állítja Kovács Emőke történész, a Praeteritum – 1956 című könyv szerzője.

Évente 15 régi magyar filmet fog restaurálni a Filmarchívum

A Fábri Zoltán-életmű és Radványi Géza Valahol Európában című filmjének restaurálásával elindult a magyar filmörökség digitális felújításának hosszú távú programja a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívumban.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.