2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: salvini

46 cikk 1/5 oldal

Újabb hajó vár sorsára Szicíliánál

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes ismételten kizárta, hogy a hajót olaszországi kikötőbe engedjék be.

Az olaszországi kikötők továbbra is zárva vannak a Sea Watch civilszervezet hajója előtt

A Sea Watch német civilszervezet hajója engedélyt kapott az olasz hatóságoktól pénteken, hogy lehorgonyozzon Szicília partjainál, de az olaszországi kikötők továbbra is zárva vannak a hajó előtt, amelynek fedélzetén 47 migráns tartózkodik. A római kormány szerint Hollandiának kell befogadnia őket, mivel holland felségjelzésű hajóról van szó.

Megoldódhat a Hammarskjöld-rejtély

Újra reflektorfénybe került az a kérdés, hogy mi okozhatta csaknem hatvan évvel ezelőtt azt a repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben életét vesztette Dag Hammarskjöld ENSZ-főtitkár.

Salvini varsói látogatása a szövetségesek keresése jegyében zajlott

Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes és belügyminiszter varsói látogatása az Európai Unión (EU) belüli szövetségesek keresése jegyében zajlott – értékelték a lengyel kommentátorok, akik közül többen kiemelik: egyelőre nem lehet lengyel-olasz megállapodáskötésről beszélni.

Helyezkedés májusra

Lengyelország és Olaszország az új európai tavasz hősei lesznek – ezt Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes hirdette meg csütörtökön Varsóban.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.