2020. október 30., péntek, Alfonz napja

Címke: Salvador

15 cikk 1/2 oldal

Páratlan sírhelyet találtak a salvadori maja „Pompejiben”

Korábban nem ismert temetkezési helyre bukkantak régészek a „maja Pompejiként” ismert salvadori Joya de Cerénben – közölte helyi idő szerint csütörtökön a salvadori kulturális minisztérium. A várost több mint 1400 évvel ezelőtt temette be egy vulkánkitörés.

Honduras és Guatemala fékezné az USA-ba irányuló kivándorlást

Megállapodott Juan Orlando Hernández hondurasi és Jimmy Morales guatemalai elnök, hogy nekilátnak az állampolgáraikat kivándorlásra késztető okok felszámolásának, és büntetőjogi felelősségre vonják az Egyesült Államok felé tartó menekültkaravánok támogatóit.

Korrupció miatt tíz év börtönre ítélték a volt elnököt Salvadorban

Korrupció miatt tíz év börtönre ítélte egy bíróság Antonio Saca volt salvadori elnököt szerdán, miután bűnösnek vallotta magát sikkasztásban és pénzmosásban. Saca elnöksége alatt több mint 300 millió dollár (csaknem 84 milliárd forint) közpénznek veszett nyoma.

Tűz ütött ki a salvadori pénzügyminisztériumban, többen meghaltak

Hatalmas tűz ütött ki pénteken a salvadori főváros, San Salvador északi részében található pénzügyminisztérium hármas épületegyüttesének egyik toronyházában, legalább két ember meghalt és 22-en megsérültek, mielőtt sikerült a lángokat eloltani – közölték a közép-amerikai állam tisztségviselői.

Börtönbe került a börtönök főparancsnoka Salvadorban

Börtönbe került Salvador börtönfőnöke: másfél milliárd forintnyi összeg elsikkasztásával vádolja a közép-amerikai ország főügyésze – jelentették be egy keddi sajtótájékoztatón San Salvadorban.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.