2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: Ruszinkó Ádám

13 cikk 1/2 oldal

NGM-helyettes államtitkár: a gyógyturizmus Magyarország stratégiai ágazata

A gyógyturizmus Magyarország egyik stratégiai ágazata, gyorsan növekvő piac – hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Greet Vienna elnevezésű ingatlanfejlesztési konferencián tartott előadásában kedden Bécsben.

Hasznosul a kártyán ragadt összeg

A belföldi turizmus élénkítésére fordítanák azokat az összegeket a jövőben, amelyeket a munkáltatók által dolgozóiknak juttatott Széchenyi-pihenőkártyákról határidőig nem használnak fel a tulajdonosok – az erről szóló rendelettervezet a Kormány.hu-n olvasható.

Ruszinkó Ádám: idén 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek

Az előzetes várakozások szerint idén legalább 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek – válaszolta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten az MTI érdeklődésére.

Több a jól fizető turista

Kiemelkedő évet zártak a budapesti fürdők tavaly, a vendégek száma 15 százalékkal, a bevételek pedig 17 százalékkal nőttek.

Ruszinkó Ádám: az ünnepek alatt tovább nőtt a turisztikai forgalom

Az ünnepek alatt tovább nőtt a turisztikai forgalom az előzetes adatok szerint, a főváros Európa egyik legkedveltebb úti céljává vált – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a budapesti Gellért gyógyfürdőben tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Ruszinkó Ádám: egyre többen használják a SZÉP-kártyát vasárnap

A SZÉP-kártya vasárnapi felhasználása húsz százalékkal nőtt idén a tavalyihoz képest – közölte Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton, hozzátéve, ez jelzi, hogy a szabad vasárnap bevezetése egyértelműen kedvező hatással volt a belföldi turizmusra és szabadidőiparra.

Olcsó programok vonzzák a szállodákba a magyarokat

Jó évet zárhatnak a magyarországi fürdők, vendégforgalmuk a tavalyi 37,9 millió után idén elérheti a 40 milliót – jelentette ki csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.