2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: rovarok

10 cikk 1/1 oldal

Pókháló

Akik azt követelik, hogy irtsanak ki minden kényelmetlen bogarat, legyenek tisztában azzal, hogy nincs puha Armageddon, a hibákért közösen és mindenki megfizet.

Riasztás

Mi a különbség a kislány kötött sapkája és a poloskák téli búvóhely utáni igyekezete között, miközben mindkettő ugyanarra reagál?

A felmelegedés miatt több termést pusztítanak el az egyre éhesebb rovarok

A klímaváltozással egyre melegebb időjárás miatt több millió tonnával több termést pusztítanak el az egyre éhesebb rovarok 2050-re még akkor is, ha sikerül 2 Celsius-fok alatt tartani a globális átlaghőmérséklet növekedését – állapította meg egy új kutatás.

Tarra rágva

Az idegenhonos – származási helyüket tekintve már-már egzotikus – kártevők egyre gyakoribb megjelenése összefüggésben van az éghajlat változásaival.

Rovarok a savanyítóban

Több mint 39 tonna élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután egy budapesti savanyítóüzemet ellenőrzött a XVII. kerületi rendőrkapitánysággal közösen – közölte csütörtökön a hatóság.

Gyorsan apad a beporzók száma

A méheken kívül sok lepkefaj, darázs, legyek, egyéb rovarok, valamint denevérfélék és madarak vesznek részt a haszonnövények beporzásában.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.