2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Rómer Flóris-terv

18 cikk 1/2 oldal

Bizakodó templomok

A kő marad. Nemcsak elkoptatott idézet ez Wass Alberttől, hanem az építés emberi vágyának és az örökségvédők mindennapos küzdelmeinek a célja is.

Kiállításon mutatják be a határon túli magyar műemlékek restaurálását

Interaktív résszel is várják a látogatókat a Rómer Flóris-terv részeként megújuló, határon túli magyar műemlékek restaurálását bemutató kiállításon – közölte az Ideje az építésnek című budapesti tárlat kurátora az M1 aktuális csatorna műsorában szombaton.

Műemlékvédelmi konferencia kezdődött Budapesten

Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében címmel kezdődött kétnapos nemzetközi műemlékvédelmi konferencia csütörtökön a Teleki László Alapítvány szervezésében az Országos Széchényi Könyvtárban.

Tatáré vagy szenté a fej?

Küküllővár, a dél-erdélyi szórványfalu rejti a Kárpát-medence egyik legkülönlegesebb és legrégebbi templomát. A felújítás után, vasárnap szentelték fel.

Megőrizve újulnak a műemlékeink

Latorcai Csabától megtudtuk azt is, hogy újra tárgyalnak a Golgota című festmény megvételéről az alkotás tulajdonosával.

Mentőöv Szent Péternek

Világhírt hozott Kiszsolnának a középkori temploma. Sportdiplomácia, elszánt kivitelezők és a kormányzati akarat segíti a magyar vonatkozású műemlékek megismerését.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.