2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: román kormány

14 cikk 1/2 oldal

Nem foglalt állást a román védelmi tanács Verespatak ügyében

Nem foglalt állást Verespatak ügyében a román Legfelsőbb Védelmi Tanács, amelynek szerdai ülésén a kulturális miniszter beszámolt az erdélyi település számára UNESCO örökségvédelmi védettséget biztosító eljárás helyzetéről, és az a döntés született: továbbra is a kormány fog eljárni az ügyben.

Nem csak az arany fénylik Verespatakon

A román kormány leállította az eljárást, amelynek nyomán Verespatakot felvehették volna a UNESCO védett kulturális örökségek listájára. Az ügynek jelentős világpolitikai összefüggései is vannak.

Bukaresti átalakítás

Győzött a román miniszterelnök, újabb vereséget szenvedett a szociáldemokrata pártelnök, a korrupciós vádakkal szembesített miniszterek lemondtak.

Kormányátalakításra készül Mihai Tudose román miniszterelnök

Kormányának legalább öt tagját lecserélné Mihai Tudose román miniszterelnök, aki egy tévéinterjúban azt is meglebegtette, hogy maga mond le, ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem járul hozzá a korrupciós botrányba keveredett, vagy rosszul teljesítő tárcavezetők menesztéséhez – közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

Az RMDSZ „nagy valószínűséggel” bizalmat szavaz az új kormánynak

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nagy valószínűséggel megszavazza a Mihai Tudose vezette új román kormány beiktatását, hacsak a miniszterjelöltek parlamenti meghallgatása nem hoz „kellemetlen meglepetéseket” – jelentette be Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke szerdán.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.