2021. október 17., vasárnap, Hedvig napja

Címke: római szerződés

19 cikk 1/2 oldal

Az alapszerződés durva megsértése

Egy neobolsevik élcsapat modernizált nyugati „haladó ideológiája” nevében és érdekében képes lenne Európa vallási-etnikai térképét is átrajzolni.

Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett.

Fordulóponton Európa

A hat alapító tagállam – Olaszország, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium és Luxemburg – hatvan éve, március 25-én írta alá a római szerződéseket.

Századvég: újra az unió jövője a fő téma

A Századvég kutatója elmondta, bár a római szerződés 60. évfordulóját ünneplik, maga az ülés ezen jelentősen túlmutat, ismét az unió jövője lesz a fő téma.

Lezárták Róma központját

Az olasz főváros központjában emelkedő Capitolium domb környékére csakis a csúcs résztvevői, a delegációk és az akkreditált újságírók léphetnek be.

Hatvanéves a római szerződés

Nem véletlen, hogy immár vezető európai politikusok, így Juncker, vagy Schulz is arról beszél, hogy az EU összeomlása akár középtávon reális forgatókönyv lehet.

A magyarok kétharmada elégedetlen a brüsszeli vezetéssel

A Nézőpont Intézet a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója apropóján készített felmérése szerint a magyarok többsége elégedetlen a brüsszeli vezetéssel, de nem lépne ki az Európai Unióból – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője pénteken, az intézet által szervezett tanácskozáson.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.