2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: Roma

250 cikk 1/25 oldal

Emlékalbum

Alfonso Cuarón saját emlékeit filmesítette meg: a Roma fekete-fehérben készült, mégis színpompás és felemelő tabló szeretetről és összetartásról.

Már a rasszizmust is elnézi az ellenzék

Hiába a karlendítős videó, a cigányverős hangfelvétel, a DK szemrebbenés nélkül mentegeti a Jobbikot és Sneider Tamást. Pedig Gyurcsány Ferenc korábban valósággal sportot űzött a párttól való elhatárolódásból.

Dráma vagy szuperhősök?

A kedvenc és a Roma című filmet jelölte az Oscar-díjra a legtöbb, egyaránt tíz kategóriában az amerikai filmakadémia kedden Los Angelesben. Magyar alkotást idén nem jelöltek.

Pengeváltás Párizs és Róma között

Diplomáciai botránnyá érett Franciaország és Olaszország között Luigi Di Maio olasz miniszterelnök-helyettes hétvégi kijelentése, amelyben Afrika gyarmatosításával vádolta meg a franciákat.

Éhségsztrájk a hajón

Továbbra is bizonytalan azoknak a bevándorlóknak a sorsa, akik Málta-közeli vizeken vesztegelnek két hajón december 22. óta. A civil szervezetek szerint többen éhségsztrájkba kezdtek.

Migránshajók: Róma a tagállamokra mutogat

Egymással ellentétes üzeneteket küldtek a hét végén a római kormánypártok vezetői az immár két hete a Földközi-tengeren vesztegelő migránshajókkal kapcsolatban.

Szemét lepi el Róma utcáit

Egészségügyi vészhelyzetről ír az olasz sajtó hétfőn, miután az elszállítatlan háztartási hulladék ismét beborítja Róma utcáit.

Csendes éj

A zarándokút a turizmus legősibb formája az ókor óta, ám a XXI. századi élményturizmus a vallási kegyhelyek hangulatát is megváltoztatta.
250 cikk 1/25 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.