2022. december 3., szombat, Ferenc, Olívia napja

Címke: Rolek Ferenc

14 cikk 1/2 oldal

Nem lesz leépítés a közszférában

Nincs jelenleg sok esély arra, hogy a kormány 100 ezer embert építene le a közszférából a Magyar Idők által megkérdezett érdekképviseletek szerint.

Rugalmasabb álláslehetőségek

A rugalmas foglalkoztatási formák szélesebb körű alkalmazását hozhatja 2018 a munkaerőpia­con, mert a munkaerőhiány miatt már egyedi megoldásokat kell alkalmazniuk a cégeknek.

Csökkennek a terhek, nőhetnek a fizetések

Varga Mihály felidézte: a bérmegállapodás értelmében hat év múlva felére eshet vissza a munkaadói járulék, így az adóékversenyben is jelentősen felzárkózunk.

Munkaszünet lehet december 24-e

Az Országgyűlés is dönthet a pihenőnap bevezetéséről, ezzel több milliárd forintot megspórolva egy esetleges népszavazás kiírása helyett.

Százmilliárdok maradtak a cégeknél

Hatalmas összeget, mintegy 554 milliárd forintot hagyott 2013 óta a vállalkozásoknál a kormány a munkahelyvédelmi akció keretében – tudta meg a Magyar Idők.

Vendégmunkás is kevés van

Elsősorban Szerbiából, Ukrajnából, valamint Romániából érkeznek dolgozók. A cégek a magyar ajkúakat látnák szívesen, ám elsősorban a munkaerőhiány kezelése a cél.

Többnyire kigazdálkodták a fizetésemelést a cégek

Végrehajtották a hazai kis- és középvállalkozások a kötelező idei minimálbér-emeléseket, és az év eleji aggodalmakkal szemben nem mentek tönkre az alacsonyabb költségvetésű cégek.

Közös stratégia a munkaerőhiányra

A kormány már több ponton megvalósította a munkaadói érdekképviseletek javaslatát a munkaerőhiány kezelésére, de még van tennivaló.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.