2019. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Róka

7 cikk 1/1 oldal

Svéd rókák

1918-ban a svédek legnagyobb bánatára véget ért a világháború. Hogy még nagyobb legyen a bánat, Stockholm bevezette a szesztilalmat.

Szombaton megkezdődik a vadon élő rókák veszettség elleni vakcinázása

Április 2. és 16. között kerül sor a rókák tavaszi, veszettség elleni orális vakcinázására, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől 21 napig ebzárlat és legeltetési tilalom lesz – közölte csütörtökön a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állat-egészségügyi és állatvédelmi igazgatósága.

Városlakó erdei állatok

Bármilyen szokatlan is még, hozzá kell szoknunk egyes erdei állatfajok jelenlétéhez. A nyest, a róka, valamint több ragadozómadár-faj sem számít már ritka vendégnek Budapesten.

Gyorssegély madármentésre

Nyolcszázezer forint gyorssegélyt ajánlott fel a Kékkúti Ásványvíz Zrt. a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnak, amelynek területén az elmúlt húsz év egyik legsúlyosabb tömeges madárpusztulására derült fény a közelmúltban.

Megkezdődött a rókák vakcinázása

Megkezdődött a hét végén a vadon élő rókák őszi immunizálása. Az állatokat október 18-ig vakcinázzák orálisan veszettség ellen, az ellenanyag-tartalmú csalétkeket kisrepülőgéppel szórják ki Magyarország területének csaknem kétharmadán, 66 884 négyzetkilométeren – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.