2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: robotizáció

18 cikk 1/2 oldal

Ősbűn az egészségügyben

Domokos László úgy fogalmazott, hogy a politikai pártoknak nemcsak a jelszavak megfogalmazásakor kellene küzdeniük a jogállamiságért, be is kellene tartaniuk a jogszabályokat.

Egyre kevesebb gyerek tanul szobafestőnek

Németh László: A digitalizáció és a robotizáció, illetve a szakképzett munkaerő utánpótlása komoly kihívás elé állítja a mikro- és kisvállalkozásokat.

Az emberek készen állnak az együttműködésre a robotokkal

Az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén, és kész együttműködni velük – derül ki az Oracle és a Future Workplace kutatócég közös, MTI-nek küldött felméréséből.

Utol kell érni a multikat

Palkovics László: munkaerőpiaci és oktatási javaslatokat dolgoz ki a kormány gazdasági tanácsadó szervezete, a Nemzeti Versenyképességi Tanács.

Általánosan követendő irány lesz a robotizáció

Míg a korábbi évekkel ellentétben versenyelőnyt jelentett az automatizáció, addig az élőmunka kiváltása egyre inkább elengedhetetlen feltétele lesz a termelékenység növelésének.

Kell a pajzs Magyarországnak

A kormánynak nagy hangsúlyt kell fektetnie a kommunikációra, vagyis arra, hogy az ország gazdasági eredményeit a külföldi befektetők első kézből megismerhessék – mondta az ÁSZ elnöke.

Nincs kétkezi munkaerő az iparban

Dávid Ferenc arra figyelmeztetett, hogy közel kétszázezer munkavállaló megy nyugdíjba az idén és jövőre, ami a jelenleginél is súlyosabbá teszi a munkaerőhiányt.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.