2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: robotika

13 cikk 1/2 oldal

A kávé mellé robot dukál

Robotokkal enyhíthetik a kis cégekben a kínzó munkaerőhiányt, de hírverésnek sem utolsó, ha azt írhatják a cégérre, hogy droidpincért alkalmaznak a vendégek minél gyorsabb kiszolgálására.

Agrárium: GMO helyett robotika

A génmódosítás és a hormonkezelés helyett a precíziós technológiák és a robotizáció adhat választ az agráriumot érintő kihívásokra.

A mosógép visszaszól

Játéknak indult, aztán a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam csapata megnyerte a fődíjat az első nemzetközi robotépítő olimpián.

Keménymag: Gyurcsány Ferenc sajátos megemlékezése

Trianon évfordulóján Gyurcsány Ferenc a megemlékezés különös formáját választotta. Szó volt robotikáról és géntechnológiáról. A felszólalást láthatóan politikus társai sem tudták értelmezni.

Géprombolási tévedés

Az újságok egyre-másra vázolják fel a következő évek robotapokalipszisát, amely ha nem jut is el a Terminátor szintjére, de munkahelyek millióinak megszűnéséhez vezet.

Robotlincselés

A vezető cégek sorban nyitnak a mesterséges intelligencia felé, hiszen a társadalom elhagyta az iparosodás korszakát, és eljutott a tudáson alapuló digitalizálásig

Burka nélkül a szebb jövőért

A Rijádban rendezett technológiai konferencián színpadra perdült Sophiáról kiderült: ő az első robot a világon, „aki” állampolgárságot kapott – mégpedig Szaúd-Arábiában.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.