2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Robert Fico

181 cikk 1/19 oldal

Kuciak-gyilkosság: még keresik a megrendelőt

A szlovák bűnüldöző szervek képviselői hétfői sajtótájékoztatójukon ismertették a Szlovákiát megrázó és az országban azóta is fontos beszédtémát szolgáltató gyilkossági ügy részleteit.

Így áll most a nyomozás a szlovák újságíró-gyilkosság ügyben

A februári szlovák újságíró-gyilkosság ügyét vizsgáló különleges ügyész nyilvánosságra hozta a bűnügy egy lehetséges tanújának fantomképét hétfőn Bazinban (Pezinok), ahol egy sajtótájékoztatón ismertették a nyomozás jelenlegi állását.

Magyar érdekképviselet

A jószomszédok sorából kilóg Ukrajna. A Kijevvel ápolt viszonyunkat nehéz manapság értelmezni, hiszen az ukrán fővárosban hozott döntések sokszor értelmezhetetlennek tűnnek.

Robert Fico: levetette álarcát a szlovákiai tüntetéseket szervező civil szervezet

Levetette az álarcát a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés azzal, hogy beszállt a választási küzdelembe - jelentette ki kedden Robert Fico, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány - Szociáldemokrácia elnöke, korábbi kormányfő, aki a belpolitikai válság idején tömegtüntetéseket tartó szervezet vezetőit "Soros gyerekeinek" nevezte.

Nincs veszélyben a visegrádiak egysége

Olyan politikai változásra nem került sor, amely a menekültpolitikában kialakított közös álláspontot veszélyeztetné.

Csütörtökön kinevezi ki az új kormányt a szlovák államfő

Andrej Kiska szlovák államfő csütörtökön kinevezi az új összetételű kormányt, amelynek névsora kedden vált véglegessé - ezt maga Andrej Kiska jelentette be Pozsonyban szerdán, miután találkozott a leendő kabinet új tagjaival.
181 cikk 1/19 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.