2023. június 11., vasárnap, Barnabás napja

Címke: Rio2016

205 cikk 1/21 oldal

Paralimpia: ezüstérmek a vívópáston és kajakban

Suba Róbert ezüstérmet szerzett a parakajakosok KL1-es kategóriájának csütörtöki döntőjében a riói paralimpián. A többi magyar közül Varga Katalin (KL2) ötödik, Váczi Anita (KL1) hatodik, Rozbora András (KL2) hetedik lett.

Paralimpia: Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes

Az UTE 37 éves tőrözője a kínai Csang Csung-cujt győzte le a bronzmérkőzésen és ezzel a magyar küldöttség kilencedik érmét szerezte Rióban.

Paralimpia: Csonka András ezüstérmes

A kecskeméti asztaliteniszező a riói magyar küldöttség nyolcadik érmét szerezte, négy bronz mellett ez a negyedik ezüst.

Ünnepélyesen elbúcsúztatták a rióba utazó magyar paralimpikonokat

Ünnepélyesen elbúcsúztatták csütörtök kora délután a magyar paralimpiai csapat első – legnagyobb létszámú – csoportját, amely 18.25-kor Párizs érintésével indul útnak Rio de Janeiróba, a XV. Nyári Paralimpiai Játékokra.

Itthon is a siker bűvöletében

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerényen elhallgatta, hogy Magyarország 501 ötkarikás érméhez ő egy ezüsttel, Borkai pedig egy arannyal járult hozzá.

A szuperhatalmak és Magyarország

Hazánk roppant előkelő helyezését nemcsak a múlt dicsősége, hanem a jelen, jelesül Rio de Janeiro nyolc aranyérme is táplálja.
205 cikk 1/21 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.