2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert napja

Címke: Rijád

42 cikk 1/5 oldal

Szankciókkal Rijád ellen

Washington megvonja a vízumot mindazoktól, akik felelősek Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró haláláért – jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter egy rendkívüli sajtóértekezleten.

Rijád teljes körű felelősségre vonást ígér

Mindenkit felelősségre fognak vonni, akinek bármi köze volt Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró Isztambulban elkövetett meggyilkolásához – fogadkozott a rijádi vezetés a keddi kormányülés után kiadott közleményében.

Donald Trump ódzkodik Rijád megbüntetésétől

Amennyiben bekövetkezik a legrosszabb forgatókönyv, s Amerika tényleg szankciókkal sújtja a királyságot, Szaúd-Arábia akkora gazdasági katasztrófába kerül.

Beszivárog a politika a mekkai zarándoklatra

A katariaknak idén nem sikerült eljutni az iszlám vallás legszentebb helyére – Doha legalábbis azt állítja, Rijád a zarándoklatra is kiterjesztette a katari blokádot.

Rakétát lőttek ki Rijádra a síita lázadók

A síita lázadók ellen Jemenben beavatkozó, szaúdi vezetésű arab koalíció erői elfogták a lázadók egyik rakétáját, amelyet a rijádi királyi palotára irányítottak – jelentette kedden a szaúdi állami tévé a katonai koalíció közlése alapján.
42 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.