2019. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: Rezeda Kázmér utazásai

12 cikk 1/2 oldal

A lángos (3.)

És addigra elkészül a lángos. Gizike hozza, mint győztes hadvezér az ellenség vezérének kardját, és Gizikének minden oka megvan erre.

A főzelék tanszék

Sokféle a főzelék, s Rezeda Kázmér mindegyikkel pertu viszonyt ápolt. Egyet kivéve: a sárgaborsó-főzeléket.

Őzmáj Ferenc módra

Az őzmáj fölséges – gondolta Rezeda Kázmér, s ez a gondolat nála együtt járt azzal a vággyal, hogy őzmájat kellene enni.

Szusivacsora szeppukuval

A lakáséttermet Fidel Castrónak köszönhetjük, aki hatalomra jutása után, bölcsességről tanúbizonyságot téve, betiltotta az éttermeket mint kapitalista, népellenes csökevényt.

Vacsora odaát

Végül az ember rádöbben, hogy a nagyszülők elmentükben rábízták még a tökéletes zsemlyegombóc titkát a Rosen­stein bácsira – gondolta Rezeda Kázmér.

Zsiráf ávec?

Milyen az élelmezés? Ha nincs idő főzni, akkor mindenki kap egypár marék lisztet meg hagymát, és megeszi, ahogy tudja.

A Tabáni

Emberemlékezet óta járt a Tabániba, ami alatt a Tabáni Gösser söröző értendő Budán, az Attila úton, szemben azzal a nagy, üres, zöld területtel, amelyet ma Tabánnak neveznek.

Maurer és ürmös (3.)

Rezeda Kázmér sokat hallott borokról, sok borral beszélgetett már, volt a borok között jó néhány barátja is, akikkel pertu viszonyba keveredett.

Öröm

Szekszárdra mennék – gondolta Rezeda Kázmér, és az ilyesféle gondolatok megérkezését hosszú csend és elmélkedés követte.

Palacsinták

A lekvárosat egy egészen speciális kéztartással kellett megtartani, úgy, hogy a kisujj ügyeljen a vízszintességre, és harapni kellett, óvatosan, vigyázva...
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.