2019. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: rendszerváltás

70 cikk 1/7 oldal

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ilyen sokan

A munkanélküliség rekordalacsony szintre esett, az utolsó negyedévben 3,6 százalék volt, míg 2018 egészében 3,8 százalék. Elemzők szerint teljes a foglalkoztatottság.

Szereptévesztés

A Fidesz a valódi rendszerváltó párt. Olyan időszakban kezdte tevékenységét, amikor egy ízig-vérig állampárt uralkodott az országon, a demokrácia pedig nyomokban sem létezett.

Harminc éve szabadon

A rendszerváltásra, Magyarország és Közép-Európa szabadságának, függetlenségének visszanyerésére emlékező, több mint két évig tartó rendezvénysorozatot indít idén március 15-én a kormány.

A mesélés kegyelmi állapot

A rendszerváltás előtti időszak egyik legsikeresebb írója volt Rónaszegi Miklós. 1990-ben viszont Magyarország egyik legsikeresebb írója egyik percről a másikra eltűnt a közéletből.

Egy átmeneti kor emlékei

A Rain of memories – Emlékeső című, vékony naplóregény különc teremtmény. Nemcsak a szövegkorpusz, de az egész jelenség alkalmasint nehezen kerül majd helyére az egyszeri olvasóban.

Megkezdte működését a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány

Jobboldali médiatulajdonosok egy nonprofit alapítványnak ajándékozzák lapjaikat, nem tulajdonolnak többé újságot, televíziót és rádiót. A Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány célja, hogy hosszú távon biztosítsa helyi és országos sajtótermékek stabil és külső befolyástól mentes működését.

A felzárkózás ígéretes kezdete

Semmit nem várt nagyobb hittel és elszántsággal a rendszerváltó magyar társadalom, mint az évszázadok óta elmaradt felzárkózást a kontinens nyugati országaihoz.

Egy törpe kisebbség uralma

Kulin Ferenc nemrég publikált tanulmánykötete az elmúlt száz év történelmét átívelő hazugságokra és a magát a tényektől függetlenítő suttogó propagandára is rámutat.

Megtagadott igazságszolgáltatás, el nem feledett bűnök

Az igazságtételi törvény elvéreztetése által feszülhetett tovább Magyarországon a nemzetiszocializmus és a kommunizmus rémtettei között fennálló kettős mérce a rendszerváltást követő évtizedekben.
70 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.