2022. augusztus 16., kedd, Ábrahám napja

Címke: rendszer

37 cikk 1/4 oldal

Üdvözlendő az egységes cégkapu, de a rendszer még fejlesztésre szorul

Az egységes elektronikus kommunikációs platform létrehozására irányuló jogalkotói szándék mindenképp üdvözlendő, de a rendszer még fejlesztésre szorul – vélekedett a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Kőmíves Krisztina, a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadás üzletágának igazgatója azzal kapcsolatban, hogy a jövő év elejétől a cégkapu marad az adóhatósággal folytatott kommunikáció egyetlen felülete a cégek számára.

A rendszer legitim

Semmi túlzó nincs abban, hogy 48,5 százalékkal a mandátumok kétharmadát szerzi meg egy párt. A választási rendszerek általában így működnek.

A választási rendszerrel nincs baj

Az arányos választási rendszer következtében komolytalanabbnál komolytalanabb pártok lehetnek – például Hollandiában az Állatok Pártja – a politikai élet főszereplői.

BKK elleni akciók: titkosan is nyomoznak

Büntetőeljárást folytat a rendőrség a BKK e-jegyrendszerének feltörése, háromezer felhasználó adatainak ellopása, valamint hűtlen kezelés miatt.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.