2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: rendelet

77 cikk 1/8 oldal

USA: Migránsok ezrei várnak bebocsátásra

Egyre kritikusabb a helyzet az amerikai–mexikói határon, ahová folyamatosan érkeznek a közép-amerikai migránsok, hogy menedékjogot kérjenek az Egyesült Államokban.

A magyar tenyésztőket védi az új törvény

A közigazgatási egyeztetés lezárulta után a parlament elé kerülhet az új állattenyésztési törvény – jelentette ki tegnap az agrárminiszter. Nagy István szerint az új jogszabály célja, hogy a november elsején hatályba lépett uniós rendeletet szem előtt tartva a lehető legjobban védje és segítse a magyar tenyésztőket és a hazai tenyésztésszervezési rendszer megerősítését.

Lehetőséget és kockázatokat is hordoz az új uniós állattenyésztési rendelet

November elsején lép életbe az új állattenyésztési uniós rendelet, amellyel a jogharmonizációt követően könnyebbé válik a tenyészállatok és szaporítóanyagok kereskedelme, valamint a tenyésztőszervezetek határokon átnyúló tevékenysége, ez pedig új lehetőségeket és veszélyeket is jelent – nyilatkozta a Világgazdaságnak Wagenthoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója.
77 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.