2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: Rejtő Jenő

17 cikk 1/2 oldal

Kié lesz a rejtélyes banánoxid képlete?

Rejtő Jenőt olvasni biztos szórakozás, Rejtő Jenő-darabot megnézni annál kockázatosabb vállalkozás. Nemrég mutatták be a József Attila Színházban a Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjátékot.

A hússaláta rejtélye

Most nem három, hanem huszonhét nemzet ül – a britek kiválása miatt – az Európai Unió képzelt asztala körül, ahol a migrációt tálalták fel.

Ki hosszan szól, rövidesen kimúlik

A konzílium az őserdőben című Rejtő-életmű önmagában is rejtélyes elbeszélésében nemcsak pazar humort kapunk, hanem a szerző írás- és poéntechnikájába is beletanulhatunk.

Egy tanév a szakmunkásképzőben

Tegnap volt 75 éve, hogy 37 éves korában munkaszolgálatosként meghalt a Szovjetunió területén. A dráma- és kalandregényíró Rejtő Jenő emlékének ajánljuk a következő írást.

Visszakérjük az irodalmunkat!

A Kolozsváron létrejött az Előretolt Helyőrség alkotói műhely (később szépirodalmi páholy), amely a fiatal magyar irodalom egyik legjelesebb márkanevévé nőtte ki magát.

Sötét utasok

Kevesen tudják, de Rejtő Jenő írói indulása nem humoros művek publikálásához köthető. Első írásait az Ujság című napilapban olvashatták, ezek egyike a Sötét utasok.

Hősök emberi hibákkal

A harmincas évei elején járó írónak több mint tízezer rajongója van a Facebookon. Határtalanok című könyve az embercsempészek közé viszi olvasóit, és egyre aktuálisabb kérdéseket vet fel.

Csupa kitűnő, formatisztelő ember

„Rejtő Jenő kevésbé ismert/kiadatlan, illetve annak idején hiá­nyosan megjelent művei, az eredeti szerzői szándéknak megfe­lelő, helyreállított szöveggel.”
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.