2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: reformáció

72 cikk 1/8 oldal

Október, a reformáció hónapja

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tájékoztatása szerint, a központi nyitó ünnepséget este hatkor tartják a Kálvin téri református templomban.

Aranyalma

Nekem ez az évem arról szólt, hogy ugyanegy könyvborítón belül jelenhettek meg gyarló mondataim az apostolokéival és a zsoltáros Dávid királyéival…

Viszonyítási pont

Johann Sebastian Bach életműve az emberiség egyik legnagyobb kincse. Életének mégis kevés nyoma maradt, azok is roppant szegényesek.

A miniszterelnök üzenetét tolmácsolta Latorcai Csaba

„Örömmel tölt el, hogy a reformáció áldásaiért érzett hálán túl összeköt bennünket a közös múlt, a közös hitvalló ősökre való emlékezés és a közös jövő gondolata is.”

Toronyórák, zsebórák

A protestáns etika megváltoztatja Európa arculatát. És kétségtelen tény: ha nincs reformáció, talán mi, magyarok már nem beszélünk magyarul, vagyis mi már nem is vagyunk.

Reformátor-szoborcsoporttal gazdagodott Kaposvár

„Néktek erről többet kell tudnotok, én csak egy esendő katolikus vagyok, de tudom, mindegyikük sokat tett hozzá Magyarország történetéhez és kultúrájához”
72 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.