2023. január 29., vasárnap, Adél napja

Címke: Reformáció Emlékbizottság

15 cikk 1/2 oldal

Nemzetmegtartó erő volt a protestantizmus

Nemzetformáló és nemzetmegtartó erő volt a protestantizmus. A reformáció nélkül a magyar nyelv sem feltétlenül maradt volna fenn – hangsúlyozta Hafenscher Károly.

Bogárdi Szabó: halálos paradoxon volt a kompromisszumkötés a pártállammal

Halálos paradoxonnak nevezte a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a protestáns múltfeltárásról tartott hétfői budapesti konferencián azt, hogy a református egyház annak idején kompromisszumokat kötött egy olyan politikai hatalommal, amely indulásától kezdve egyik fő programjának tekintette az egyházak megszüntetését. 

Kisfilmpályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság

Az én reformációm címmel kisfilmpályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság. A reformációról szóló, mobiltelefonnal, digitális fényképezőgéppel készített filmeket július 14-ig várják a szervezők.

Magát a látást

Itt állok, másként nem tehetek! – mondta az eretnekséggel vádolt Luther Márton a wormsi birodalmi gyűlés egyházi és világi hatalmasságai előtt.

A népművészet reformációja

A Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban nyílt kiállításon a közép-magyarországi alkotók népi kézműves alkotásait láthatjuk, és megtudhatjuk, milyen a „puritán pompa”.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.