2021. október 18., hétfő, Lukács napja

Címke: recesszió

11 cikk 1/2 oldal

Kevéssé érezhető az Abenomics hatása

A japán kormány az országot lehúzó defláció elleni több mint két évtizedes harca alatt többször kényszerült intervencióra a gazdaság újraélesztése érdekében.

Brit Kereskedelmi Kamarák: épphogy elkerüli a recessziót a brit gazdaság

A brit gazdaság valószínűleg elkerüli a recessziót, de nem lesz messze tőle – jósolta hétfőn ismertetett, erőteljesen rontott távlati előrejelzésében a brit üzleti vállalkozások érdekképviseletét külföldön is ellátó Brit Kereskedelmi Kamarák (BCC) szövetsége.

Brit pénzügyminisztérium: recessziót okozna a Brexit

A brit pénzügyminisztérium szerint recessziót okozna a brit gazdaságban, ha Nagy-Britannia az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményeként távozna az Európai Unióból.

Recessziótól tart a brit jegybankelnök

A recessziót kockáztatja Nagy-Britannia azzal, ha a június 23-i népszavazás az Európai Unióból való kilépés mellett dönt – jelentette ki Mark Carney, a brit jegybank, a Bank of England (BoE) kormányzója a tegnapi kamatdöntés utáni sajtótájékoztatón. Szerinte a Brexit a 2008-as pénzügyi válság óta tapasztalt legnagyobb bizonytalanságot okozná, s időbe telne kidolgozni a monetáris ellenlépéseket.

Képtelen kezelni a gazdasági válságot a Kreml

Kritikus útelágazáshoz érkezett az orosz gazdaság, s ha a helyzet tovább romlik, akkor kihátrál az országból a nyugati cégek jelentős része az elkövetkezendő másfél évben.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.