2019. március 27., szerda, Hajnalka napja

Címke: recenzió

27 cikk 1/3 oldal

Rajongóból kattant zaklató

A fiatal szórakoztatókönyv-szerző Csabai Márk, aki elsősorban úgynevezett csibészes könyveivel vált ismertté, igen tempósan írja újabb és újabb regényeit. A Nem mondhatsz nemet! című kötet bájos, ám – kiváltképpen Magyarországon – meglehetősen életszerűtlen története egy sikerkönyveket szerző íróember, Váczi Endre körül forog.

Kalandos kortárs felnövéstörténet

A Vak majom jól felépített, lendületes, rendkívül szórakoztató olvasmány, egyszerre kalandregény és egy rendkívül problémás hátterű fiatal milliárdos felnőtté válásának története.

Bolond zene gyerekhangokra

A Vízöntő együttesből lehet ismerős Cserepes Károly neve a magyar népzenei szcénát ismerőknek, illetve az abból kinőtt világzenében jártas, nyitott fülű hallgatóknak.

A szabadságharc tanúi

A Honvéd album nem forrásértékű történeti munka, nem jelentett áttörést a szabadságharc eseményeinek feldolgozásában, ilyesmire a kiegyezés előtt gondolni sem lehetett.

Kilencsoros akadály

Mind-mind kalandregénybe, de még inkább a közemlékezet méltó helyére illő cselekedet, amelyet Maruzs Roland könyve bemutat.

Egy átmeneti kor emlékei

A Rain of memories – Emlékeső című, vékony naplóregény különc teremtmény. Nemcsak a szövegkorpusz, de az egész jelenség alkalmasint nehezen kerül majd helyére az egyszeri olvasóban.

A foxikirály, avagy mindig van kiút

Kovács-Marnik József Foxiregénye életre szóló történet, amin sokáig lehet elmélkedni, akár Daniel Quinn Izmael című könyvén.

Áramszünet – a sötétség kora

Bene Zoltán Áramszünet című regénye nem csupán korunk aggasztó problémáira reflektál szinte szimultán, hanem markáns képet rajzol az emberi természetről, a várható jövőről egyaránt.

Kelet zsenije magyarul

A szépkönyv-fetisiszták nagyon figyeljenek: 50 ghazal címmel olyan gyönyörű kiadvány jelent meg Síráz városának, a Pécsi Testvérvárosi Egyesületnek és a Magyar Pen Clubnak a közös kiadásában, amelyik mind a külcsín, mind a belbecs tekintetében megfelel a legmagasabb kívánalmaknak, és kézbe venni is gyönyörűség. A kötet előszavait a két testvérváros, Pécs és Síráz polgármesterei jegyzik.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.