2020. július 14., kedd, Örs, Stella napja

Címke: reálérték

6 cikk 1/1 oldal

Banai: tartható a jövő évi költségvetés, prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok

A második negyedéves GDP-növekedés elmaradt ugyan a korábbiaktól, az alapvető fundamentumokkal azonban nincs prob­léma, így a kormány jövőre továbbra is 4 százalék feletti gazdasági bővüléssel, 3 százalékos inflációval és 2,4 százalékos GDP-arányos hiánnyal számol mérsék­lődő államadósság-ráta mellett – mondta a Világgazdaságnak Banai Péter Benő. A Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért fe­lelős államtitkára a lapnak adott interjúban jelezte azt is: az idén először az emelésen kívül valószínűleg prémiumot is kaphatnak a nyugdíjasok.

Lendületesen nő a nyugdíjak értéke

Amellett, hogy az ellátás vásárlóértéke jelentősen emelkedett, csökkent számos alapvető élelmiszer áfakulcsa, ráadásul a kormány egyszeri juttatással is honorálja az időseket.

Reálértéken is többet érnek az orvosfizetések

A háztartások jövedelmük 4,7-4,9 százalékát fordítják egészségügyre, ebbe a KSH a hálapénzt is beleszámolja, bár azt nem közölték, hogy milyen arányban.

Tovább emelkedett a nyugdíjak reálértéke

A magyar férfiak átlagosan 17, a nők 23,6 évet tölthetnek nyugdíjban a várható élettartamok alapján. A jelenlegi öregségi nyugdíjasok többsége a kétezres években vonult vissza.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.