2022. november 27., vasárnap, Virgil napja

Címke: reálbér

16 cikk 1/2 oldal

A munkaerőért folyó csata emeli a kereseteket

Mind a bruttó átlagkeresetek, mind a reálbér jelentősen nőtt augusztusban az egy évvel korábbihoz képest. Elemzők szerint jövőre is folytatódik a jelentős bérnövekedés.

Egyre kevésbé hangsúlyos a minimálbér összege

Gyengül a minimálbér és a garantált bérminimum szerepe a munkaerőpiacon, mivel a dolgozók megtartásáért és toborzásáért a cégeknek magasabb keresetekkel kell tartaniuk a versenyt.

Tovább emelkednek a keresetek

Mind a kormány, mind az elemzők arra számítanak, hogy folytatódik a bérek felzárkózása, amit a jövő évi költségvetés is segít.

NGM: folytatódik a reálbér növekedése

Magyarországon 51 hónapja növekszik a reálbér, és ez a folyamat folytatódik – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A 8 százalékot is elérheti a reálbér idei emelkedése

Az idén 1-1,5 százalékos inflációval számolva a reálbér emelkedés elérheti a 7-8 százalékot is – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adataira reagálva.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.